Bomboclat

Thema: Vriendschap, Begroeting Sinds: 2008
1
Vriend

Een begroeting. Net zoals het woord 'nigga'.

2
Fuck/Fucking

Move b4 mi box u cross yo bomboclatt face

Move before I slap you across your f***ing face

3
WAT?!?!

Ik heb 100 euro gevonden!!?? BOMBOCLAT!??!

4
WAT

Ik heb net 100 euro gevonden, Bomboclat!

5
Menstruatiedoekje

De letterlijke vertaling van bomba (vagina/vulva) & clat (cloth=doekje)

Bomboclat betekenis

Bomboclat kent vele betekenissen en kan op vele manieren gebruikt worden.

RDGyc4zg.jpg 65.07 KB
Volgens Urban Dictionary is het een Jamaicaans vloekwoord dat wordt gebruikt als iemand verrast is. De site zegt ook dat het een equivalent is voor seks. Daarnaast kan het gebruikt worden als een belediging of een tussenwerpsel om walging of woede uit te drukken.

Het woord 'Bomboclat' (ook wel geschreven als bumbaclot of bombaclaat) komt dus uit Jamaica. Het stamt af van het Jamaicaans-Engelse woord bumboclaat. Dit is een term voor maandverband of badkamerdoekjes die sinds 1956 bestaat. 

Het woord bestaat uit twee delen. Bombo & Clat. 

Bombo (of bumba) komt waarschijnlijk van West-Afrikaanse woorden als Fante bumbo, verwijzend naar de vulva maar  wordt in de volksmond meer gebruikt zoals wij het woord 'kont' gebruiken. 

Clot (of claat) is stof, in overeenstemming met het Jamaicaanse Engels, dat vaak een TH-klank (zoals bij booth, moth of teeth) laat vallen voor een harde T.

De tern komt uit de de dagen vóór het wijdverspreide toiletpapier. Samen is bumboclaat dus letterlijk het doekje voor de je onderkant – ofwel een menstruatiedoekje (in plaats van wegwerpbare maandverbanden). Dus, het is een doekje om je billen mee af te vegen.Het gebruik van Bomboclat

Het gebruik van bumbaclot als belediging zou afkomstig zijn van leden van de Rasta-religie in Jamaica. Gebaseerd op het Oude Testament van de Bijbel geloven sommige Rastafari's dat slapen met een menstruerende vrouw zondig is. Het taboe-karakter van de menstruatie is overgenomen in de Jamaicaanse populaire cultuur, in de vorm van bumbaclot als algemeen scheldwoord. 

Bloodclaat (“bloeddoek”) en ras clot (“kontdoek”) zijn varianten.

Halverwege de jaren zeventig werd bumbaclot door Jamaicanen die in New York City woonden, gebruikt in de betekenis van ‘onzin’. Vroege voorbeelden van bumbaclot die ‘neuken’ of ‘klootzak’ betekenen, doken op in de jaren tachtig. Het werd nooit helemaal mainstream, maar eind jaren tachtig en negentig werd het korte tijd onderdeel van het Amerikaanse gangland-jargon en betekende het 'klootzak'.

Tegenwoordig kan bumbaclot, zoals veel woorden van vier letters (denk aan fuck), een zelfstandig naamwoord zijn (wat een bumbaclot), een bijvoegelijk naamwoord (deze bumbaclot winkel), een werkwoord (doe jij dat niet, bumbaclot), of een uitroep (Bumbaclot!) gebruikt worden.

Voeg een woord toe

Deze website gebruikt cookies.