hangry

Het woord "Hangry" is een combinatie van de Engelse woorden voor Hungry en Angry of Anger.
Oorsprong: Engels Thema: Eten & Drinken
1
Als je chagrijnig of boos bent omdat je honger hebt

Laat haar maar ze is gewoon hangry omdat ze niet gegeten heeft.

Komt voor in

Hangry betekenis

In de hedendaagse taal is er een nieuw woord ontstaan dat perfect de toestand beschrijft wanneer hongerigheid en prikkelbaarheid elkaar ontmoeten: 'hangry'. Dit woord, een samentrekking van 'honger' en 'boosheid', vangt op treffende wijze het gevoel waar velen van ons bekend mee zijn.

Hangry zijn is niet zomaar een willekeurige gemoedstoestand; het is een krachtige combinatie van fysieke behoefte en emotionele reactie. Wanneer iemand zich in deze toestand bevindt, kunnen kleine problemen ineens onoverkomelijke obstakels lijken en kan de gemoedstoestand omslaan van normaal naar geïrriteerd of zelfs woedend. Het komt voor wanneer het lichaam al enige tijd zonder voedsel is en de bloedsuikerspiegel begint te dalen, wat kan leiden tot gevoelens van prikkelbaarheid en ongemak.


hangry23.jpg 72.15 KB


De term 'hangry' is niet alleen een grappige combinatie van woorden, maar het benadrukt ook het belang van zelfzorg en het luisteren naar de signalen van ons lichaam. Het herinnert ons eraan dat we niet alleen emotionele wezens zijn, maar ook biologische entiteiten die brandstof nodig hebben om goed te kunnen functioneren. In een wereld waarin het vaak druk is en maaltijden soms over het hoofd worden gezien, kan hangry zijn een herinnering zijn om regelmatig te eten en goed voor onszelf te zorgen.


hangry.jpg 163.09 KB


Dus, de volgende keer dat je merkt dat je humeur begint te kantelen en kleine irritaties zich opstapelen, sta dan even stil en vraag jezelf af: ben ik hangry? Misschien is het tijd om een ​​pauze te nemen, iets te eten en jezelf de kans te geven om weer in balans te komen. Want hoewel 'hangry' een informeel woord is, spreekt het een universele waarheid aan: een lege maag kan een serieuze invloed hebben op hoe we ons voelen en met anderen omgaan.

hangry 3.jpg 58.43 KB

Voeg een woord toe

Deze website gebruikt cookies.